Activiteiten in de omgeving van onze camping in Nistelrode

Mini-camping Uitgerust

Natuurlijk! Kamperen in Brabant

Natuurlijk! Kamperen in Brabant

Wissel het verblijf op onze camping in Nistelrode af met een leuk dagje uit. Er zijn diverse activiteiten voor (jonge) kinderen in de directe omgeving. Liever rustig genieten van de natuur? Ook dan biedt Noord-Brabant u genoeg mogelijkheden. Hieronder leest u een aantal tips voor de leukste dagtrips.

Een gezellig dagje uit

BillyBird Park Hemelrijk

Dit pretpark ligt op slechts 10 kilometer afstand van onze camping en is 365 dagen per jaar geopend. Zowel bij regen als zonneschijn is er voor jong en oud meer dan genoeg te beleven. Er is onder meer een overdekte kinderkermis, een verkeersspeeltuin, een poppentheater en speciaal voor de grotere kinderen een overweldigende klimberg en achtbaan.

 

Hullie Speelboerderij

Is het een minder mooie dag? Ga dan naar deze leuke indoor speeltuin op nog geen 4 kilometer van de camping. Kinderen kunnen er klimmen, glijden, knutselen, skelterrijden en nog veel meer.

 

Zweefvliegveld Nistelrode

Voor wie de omgeving wel eens van bovenaf wil zien en ook eens zo vrij als een vogel in de lucht wil vliegen, is zweefvliegveld Nistelrode een echte aanrader.

 

Visvijver De Meuwel

Op een paar minuten fietsen van onze minicamping ligt deze visvijver in Noord-Brabant, waar men kan kijken hoe anderen vissen vangen of zelf een poging gewaagd kan worden.

 

Traxx Indoorkarting in Uden

Een van de meest populaire indoor kartingbanen van Nederland waar je ook wel eens een beroemdheid tegen het lijf kan lopen...

 

Subtropisch Golfbad Oss

Op 6 kilometer van onze camping ligt dit mooie (overdekte) golfbad dat onlangs is gerenoveerd en beschikt over een aantal spectaculaire en supersnelle glijbanen.

 

Sterrenwacht Halley

Sterrenwacht Halley is voor groot en klein leuk om te bezoeken en erg interessant om meer te weten te komen over de sterren en planeten. Het ligt op slechts 8 kilometer van de camping.

Gezellige eetmogelijkheden

In het dorp Nistelrode op 2,5 km van de camping zijn er gezellige eetmogelijkheden om met of zonder kinderen uit eten te gaan. 

De perfecte uitvalsbasis voor fiets- en wandelroutes

Natuurcentrum de Maashorst

Op ca. 1,5 km van onze camping vindt u dit informatie- en educatiecentrum voor recreanten. Hiervandaan kunt u vele mooie wandel- en fietsroutes beginnen en meer achtergrondinformatie krijgen over de mooie natuur, haar bewoners en het ontstaan van dit veelzijdige en afwisselende natuurgebied.


Wandelen en fietsen in de Maashorst

Natuurpark de Maashorst is het grootste natuurgebied van Noord-Brabant. Bos, heide en cultuurgrond worden afgewisseld met stuifduinen, beekdalen en vennen. Midden in het natuurgebied liggen grote begrazingsgebieden, waar loslopende runderen en schapen zorgen voor meer variatie in het bos, op de heide en op in onbruik geraakt landbouwgrond. Vanuit het nabijgelegen Bezoekerscentrum de Maashorst starten verscheidene gemarkeerde wandel- en fietsroutes van diverse lengtes. Zo ligt er o.a. een hele leuke kabouterroute door het bos die erg mooi is om met kinderen te lopen die dan de kabouters moeten zoeken en volgen en eventueel opdrachten kunnen invullen. Ook een echte aanrader is de “Slingerpadroute” die al slingerend dwars door het hele natuurgebied loopt en zeker de moeite waard is om te fietsen met het hele gezin of gewoon alleen of met zijn tweeën. Daarnaast zijn ook de eeuwenoude zandverstuivingen “De Bedafse Bergen”, aan de noordzijde van het veelzijdige natuurgebied, prachtig om te bezoeken met kinderen en/of honden, maar ook om er met de fiets of op een paard doorheen te rijden. 

 

Wandelen over Boerenland

Sinds 2007 is er een wandelroute geopend over Boerenland door de vereniging “De Maashorstboeren”. Vanaf onze camping loopt u zo deze mooie alternatieve wandelroute op, die u voert over weides en paden die u anders nooit zou bewandelen. Ze geven u een heel nieuwe kijk op de mooie Brabantse natuur en het boerenlandschap. De route is ongeveer 4,5 kilometer lang en voor de geoefende wandelaar kan de route uitgebreid worden naar 10 kilometer.

 

Diverse natuurlijke wateren

In de nabije omgeving zijn er diverse natuurlijke wateren waar u in de zomer bij mooi weer kunt zwemmen, zoals de Hofmans Plassen op fietsafstand van de camping, of bij de Heische Tip in Zeeland of Billy Bird Park in Volkel. Beide op ca. 10 km van de camping

wandelomgeving wandelomgeving fietsomgeving fietsomgeving