Voor jong en oud genieten op onze camping in Nistelrode

Natuurlijk! Kamperen in Brabant

Natuurlijk! Kamperen in Brabant

Mini-camping Uitgerust is een gemoedelijke, kindvriendelijke en gezellige familiecamping in Nistelrode (gemeente Bernheze). Maar ook voor de wat oudere vakantiegangers die graag in het voor- of naseizoen willen genieten van de rust zijn wij een perfecte uitvalsbasis.

Heerlijk vertoeven in voor-, hoog- en naseizoen

Mini-camping Uitgerust heeft 25 staanplaatsen waar u met uw camper, vouwwagen, tent of caravan kunt staan. Geen eigen camper of caravan? Wij verhuren diverse ruime tour- en stacaravans die volledig zijn ingericht en van alle gemakken zijn voorzien. Zelfs de voortent staat er al aan en de tuinstoelen staan al op u te wachten! U hoeft alleen nog maar uw eigen spullen uit te pakken en dan kan de vakantie beginnen!!

 

Dierenweide

Het echte boerenleven hebben we jammer genoeg moeten afbouwen, maar er is nog steeds voldoende boerderij-beleving te ervaren en ook de gemoedelijke sfeer is er zeker niet minder om geworden. Kinderen kunnen nog altijd hun hart ophalen bij de pony’s en de paarden die geborsteld en bereden mogen worden of lekker knuffelen met de konijnen of cavia’s. En in juli en augustus kunt u het zelfs nog meemaken dat wij gras moeten hooien  in de weilanden achter de camping. Dat is ondertussen ook een ware camping-attractie geworden waarbij jong en oud graag een handje meehelpt om zo toch nog het echte boerenleven een beetje te ervaren!

Wandelen en fietsen door het Brabantse (boeren)landschap

Vanaf de camping loopt u via een pad tussen de weilanden met onze pony's en paarden zo de aangrenzende bossen in van Brabants grootste Natuurgebied "De Maashorst", waar diverse mooie wandelroutes doorheen lopen, zoals o.a. het Kabouterpad van Natuurcentrum Slabroek wat ook erg leuk is om met de kinderen te bewandelen of een alternatieve wandelroute van de vereniging De Maashorstboeren over boerenerven en dwars door de weilanden.

 

Wij zijn ook perfect gelegen voor mensen die vanuit de camping de mooie omgeving per fiets willen verkennen. Er ligt een zeer mooi en handig Fietsknooppuntennetwerk , dat direct voor de camping begint.  Ook op de website van de TRV Bernheze (www.trv-bernheze.nl)  staan diverse gratis mooie en actuele fiets- en wandelroutes die u gemakkelijk kunt uitprinten en volgen en zij organiseren ook diverse malen per jaar speciale wandel- en fietstochten als voorbereiding op o.a. de Nijmeegse Wandelvierdaagse of een fiets3daagse e.d.

Pony- en Paardrijden

Voor de kleinere kinderen hebben wij diverse lieve, tamme en gemakkelijke pony’s die geborsteld en bereden mogen worden, waaronder de populaire appaloosa-pony’s Miss Marple en Miss Mientje.

Voor de grotere kinderen, maar ook voor volwassenen hebben wij een aantal paarden die wij met een gerust hart mee durven te geven, ook aan minder ervaren ruiters. Zo hebben wij Jenny en Noortje, onze Haflingers, voor de kinderen die al te groot zijn voor een pony, maar nog te klein voor een paard of dat nog gewoon te eng vinden.

Daarnaast hebben wij Kimberly onze KWPN-er en Tara en Amalia onze Friese paarden. Ze rijden allemaal weer anders en hebben allemaal een eigen karakter, dus er is voor elk wat wils!

Wij hebben een buitenbak waarin onder begeleiding van de eigen oudersgereden mag worden, maar u mag ook met uw kind of kleinkind op een pony vanaf de camping een stukje door het bos gaan wandelen. Vaak vinden met name kleine kinderen dat veel leuker en spannender en de pony’s zijn het gewend en weten de weg! Vaak vinden de ouders dit enger dan de kinderen!

Voor de wat meer ervaren ruiters bieden wij ook de mogelijkheid om speciale buitenritten te maken door de bossen en over de heide en door de zandverstuivingen van De Bedafse Bergen. Dat is pas het echte paardrijden!

Met uw eigen paard de omgeving verkennen kan natuurlijk ook. Wij hebben diverse paardenboxen te huur en voldoende ruimte om uw paard ook een eigen weide te kunnen bieden en onze camping leent zich uitstekend voor ruiters die samen met hun paard (met of zonder kar) door de omgeving willen trekken en op onze camping willen overnachten op doortocht naar hun volgende adres. Wij zijn een erkend ruiterstation en er liggen diverse mooie ruiterroutes langs en rondom de camping, zodat u vanaf de weg maar ook via de bossen met uw paard gemakkelijk bij ons kunt komen.

boerencamping Noord-Brabant
minicamping Nistelrode
Camping Nistelrode Camping Nistelrode